THE ROSELINE – KEYSTONE OF THE HEART

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Ik zal me altijd blijven herinneren dat de cd “A Wall Behind It” van de Amerikaanse alt.countryformatie ‘The Roseline’ uit Lawrence, Kansas in november 2006 het vijfde album was waar ik als debutant toen een recensie over mocht schrijven voor ‘Rootstime’. Meer dan 8.000 recensies later kreeg ik zopas de achtste plaat van deze door singer-songwriter Colin Halliburton geleide rootsgroep toegestuurd om er opnieuw een evaluatie over te schrijven.

Het nieuwe album “Keystone Of The Heart” is de opvolger van de in oktober 2021 uitgebrachte cd “Constancy” en bevat negen nummers die Colin Halliburton allemaal weer zelf heeft geschreven met enkel het samen met gitarist Bradley McKellip gecomponeerde nummer “Saber Rattlers” als uitzondering. Deze plaat werd opgenomen in de ‘Element Recording Studios’ in Kansas City met producer Joel Nanos en met ‘The Roseline’-bandleden Bradley McKellip op elektrische gitaren en lap steel, Heidi Gluck op piano en orgel, Colin Jones op basgitaar en Jim Piller op drums en percussie.

De gekende stijl van ‘The Roseline’ keert ook nu weer helemaal terug in de negen nummers op “Keystone Of The Heart” en hoe die sound klinkt kunt u zelf ervaren in de video’s die we aan dit verhaal hebben toegevoegd van de songs “Hang ‘Em High”, “Hot Dice” en de albumtiteltrack zelf. Het lijkt in enkele nummers wel alsof Colin Halliburton dezer dagen ondanks een scheiding als een gelukkige man door het leven gaat. Dat leiden wij tenminste af uit de uptempo gebrachte songs “Aloneness” en “Saber Rattlers”.

Toch gaat onze persoonlijke voorkeur nog steeds uit naar de lieflijke countryballads zoals “Keystone Of The Heart”, “I Was A Gun” of de schitterend gezongen liedjes “In My Way” en “Dimed” waarop gastmuzikant Chase Horseman op mellotron excelleert. Wij worden alleszins nog steeds blij en gelukkig van het beluisteren van de platen van ‘The Roseline’ en Colin Halliburton hoeft wat ons betreft niet nog eens drie jaar te wachten vooraleer met een volgende plaat op de proppen te komen.

(valsam)